Statsminister Erna Solberg i spørretimen 7. februar. Foto: Stortinget.

Statsminister Erna Solberg i spørretimen 7. februar. Foto: Stortinget.

Ny talefordeling i spørretimen

Onsdag 7. februar innførte Stortinget en ny prøveordning som innebærer at alle opposisjonspartiene får stille minst ett hovedspørsmål hver i den muntlige spørretimen.

I første omgang vil dette være en prøveordning på fem uker. Tidligere har de minste partiene, Miljøpartiet De Grønne og Rødt, ikke vært garantert å få stille hovedspørsmål hver gang.

Prøveordningen, som skal vare til påske, innebærer at alle opposisjonspartiene får stille minst ett hovedspørsmål hver. I tillegg får hvert parti en fast kvote med oppfølgingsspørsmål som de kan benytte hvor de vil. Partienes størrelse avgjør hvor mange oppfølgingsspørsmål det enkelte parti har krav på. En annen forskjell fra i dag vil bli at samme representant kan stille både flere hovedspørsmål og flere oppfølgingsspørsmål.

På grunn av partistørrelsen vil Arbeiderpartiet og Senterpartiet få stille to hovedspørsmål. Dersom det er tid, vil Arbeiderpartiet også få stille et tredje spørsmål. Den muntlige spørretimen skal fortsatt ikke vare lenger enn halvannen time.

Se opptak av spørretimen 7. februar.

Les mer om spørretimen.


Sist oppdatert: 07.02.2018 15:49