Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Religionsfrihetspris til Abid Q. Raja

Natt til 23. mai mottok Abid Q. Raja pris fra The International Religious Liberty Association (IRLA) i Washington DC for sitt arbeid med å fremme religionsfrihet.

Abid Q. Raja etter prisutdelingen. Foto: Privat.

Abid Q. Raja etter prisutdelingen. Foto: Privat.

The International Religious Liberty Association er en Washington DC-basert organisasjon som arbeider for å fremme trosfrihet over hele verden. Hvert år deler organisasjonen ut en pris til en person som  har utvist «fremragende lederskap» for å fremme religionsfrihet internasjonalt.

Prisen for 2018 gikk til visepresident Abid Q. Raja  (V) fra Stortinget.

– Det er en stor ære for meg å ta imot denne prisen. Det viser at det vi har fått til på under fire år er unikt og legges merke til. Denne prisen forplikter også for fremtidig innsats, sier Raja.

Stortingets religionsfrihetsgruppe

Raja, som er leder av Stortingets religionsfrihetsgruppe, benyttet også anledningen til å takke samtlige partier på Stortinget i sin tale.

– Vi i Norge har klart å stå tverrpolitisk sammen om å fremme religionsfrihet, det har gitt meg styrke og mot til å jobbe med dette globalt. Æren deler jeg med alle i religionsfrihetsgruppa, sa han.

Raja startet arbeidet for tre år siden på Stortinget, og har skapt et stort internasjonalt nettverk. Over 300 parlamentarikere fra over 70 land har forpliktet seg til å jobbe for å fremme trosfrihet.

– Talsmann for religions- og trosfrihet

– Raja har vist hva som kan oppnås når en folkevalgt er beredt til å se utover sitt eget politiske miljø, og bli en talsmann for religions- og trosfrihet i en global kontekst, sier IRLAs visegeneralsekretær Dwayne Leslie.

– Vi er nødt til å lykkes med integrering av muslimer i Europa om vi skal lykkes i kampen mot ekstremisme. Å jobbe for religionsfrihet er å jobbe imot ekstremisme, sier Raja.

Se pressemelding fra IRLA.

Sist oppdatert: 23.05.2018 15:37
: