Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets første videokonferansehøring

Tirsdag 28. april holdt kommunal- og forvaltningskomiteen videokonferansehøring om endringer i utlendingsloven (oppnevning av nemndmedlemmer til Utlendingsnemnda).

På grunn av koronakrisen er samtlige komitéhøringer de siste ukene blitt avlyst, og berørte parter er blitt bedt om å sende skriftlige innspill. 28. april ble det igjen komitéhøring, som videokonferanse. Det var aller første gang en stortingskomité holder høring på denne måten.

Se høringsprogrammet

Se opptak av høringen

Viktig demokratisk kanal

– Stortingets høringer skal sikre opplyste politiske debatter og beslutninger, og de gir interessegrupper muligheter til å påvirke. Det er viktig å opprettholde denne viktige demokratiske kanalen også i krisetider, og jeg er glad for at Stortinget nå kan gjennomføre vår første digitale høring, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

Av hensyn til smittevern var bare noen av kommunal- og forvaltningskomiteens medlemmer til stede i høringsrommet. De andre, i likhet med høringsdeltakerne, deltok digitalt.

Høringen ble strømmet på stortinget.no på vanlig måte, og kan nå finnes i videoarkivet.

– Flere fra hele landet kan delta

– Netthøringer er en nødløsning nå, men det kan også gjøre at flere fra hele landet kan delta på høringer. Det er bra, for det koster mye å reise, og det tar tid. Hvis høringer på nett kan åpne for at flere kommer til orde, så er det flott, sier Karin Andersen, leder i kommunal- og forvaltningskomiteen

Etter planen vil samtlige av Stortingets komitéhøringer i tiden fremover arrangeres som videokonferansehøringer. Foreløpig er det planlagt høring i næringskomiteen 30. april og utenriks- og forsvarskomiteen 11. mai.

Se oversikt over planlagte høringer

Sist oppdatert: 29.04.2020 09:09
: