Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Martin Kolberg leder Stortingets delegasjon til Nordisk råd. Foto: Stortinget.

Martin Kolberg leder Stortingets delegasjon til Nordisk råd. Foto: Stortinget.

Møtes til Nordisk råds temasesjon

Nordisk råd møtes 28.–30. juni til den årlige temasesjonen. Cybersikkerhet og framtidens arbeidsliv er blant temaene som blir tatt opp.

– Samarbeidet i Nordisk råd handler om å bidra til praktiske løsninger for innbyggere slik at folk kan leve, jobbe og forflytte seg i hele Norden. Koronapandemien har utfordret dette, men samtidig vist oss verdien av nordisk samarbeid. Når nordiske parlamentarikere møtes 28.–30. juni drøfter vi både pandemien, men også andre viktige felles utfordringer, som cybersikkerhet og klimaspørsmål, sier Martin Kolberg. Han leder Stortingets delegasjon til Nordisk råd, med 20 stortingsrepresentanter fra syv partier.

Felles arbeidsmarked

Nordisk råds temasesjon samler 87 parlamentarikere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland samt de selvstyrende områdene Færøyene, Grønland og Åland. På grunn av koronasituasjonen blir temasesjonen arrangert digitalt.

Konsekvensene av koronapandemien blir et sentralt tema i løpet av uken. Stortinget har ansvar for et møte som har fått tittelen «Fremtidens arbeidsliv – i pandemiens fotspor». Dette møtet blir arrangert onsdag 30. juni 10.30–12.00.

– Felles arbeidsmarked er en av bærebjelkene i det nordiske samarbeidet. Norden bør møte utfordringer og muligheter i fremtidens arbeidsliv samlet. Koronapandemien bekreftet den nordiske modellens evne til omstilling. Vi må utnytte mulighetene som ligger i økt digitalisering og grønn omstilling, samtidig som vi tar vare på våre velferdssamfunn, sier Kolberg.

Kan følges digitalt

Onsdag 30. juni kl. 12.30–14.30 blir det også debatt om cybersikkerhet der de nordiske ministrene med ansvar for beredskap og etterretningstjenester deltar. Samme dag kl. 14.40–15.25 blir det også spørretime med de nordiske samarbeidsministrene om håndteringen av koronapandemien.

Her kan du se programmet for Nordisk råds temasesjon.

Alle plenumsdebatter og fellesmøtet strømmes direkte på Nordisk råds nettsider. Her kan du følge sendingene.

Les mer om Nordisk råd her.

Sist oppdatert: 29.06.2021 10:52
: