Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Utdannings- og forskningskomiteen på Svalbard. Her på besøk hos Longyearbyen Lokalstyre

Utdannings- og forskningskomiteen på Svalbard. Her på besøk hos Longyearbyen Lokalstyre. Foto: Stortinget

Utdannings- og forskningskomiteen besøkte Svalbard

Utdannings- og forskningskomiteen var på komitéreise til Svalbard 15.–17. mars 2022.

På turen møtte komiteen Sysselmesteren og fikk høre om sysselmesternes arbeid på Svalbard. Komiteen læret også om utdanning på Svalbard og rakk å besøke Universitetssenteret på Svalbard, Svalbard Folkehøyskole og Longyearbyen Lokalstyre.

Komiteen besøkte også Ny Ålesund, verdens nordligste forskningsstasjon, hvor det drives naturvitenskapelig forskning og miljøovervåking på Svalbard. Da sterk vind forsinket avreisen til Ny Ålesund var komiteen så heldig å på kort varsel få en omvisning på forskningsfartøyet Kronprins Haakon.

– Dette har vært en innholdsrik reise som har gitt komiteen mye nyttig kunnskap. Det er viktig for oss som utdanningspolitikere å kjenne til de særlige utfordringene og muligheter lokalsamfunnet har på området skole og oppvekst. Jeg synes også det er tankevekkende å høre om og se konsekvensenes av de klimaendringene. I arktiske områder som Svalbard skjer disse endringene mer enn dobbelt så raskt som i resten av verden, sier Hege Bae Nyholt (Rødt), som er leder av utdannings- og forskningskomiteen.

Les mer om utdannings- og forskningskomiteen

Sist oppdatert: 29.03.2022 08:51
: