Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan og stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan og stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

H.M. Kong Abdullah II av Jordan besøkte Stortinget

Stortingspresident Masud Gharahkhani tok imot Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan til høflighetsvisitt på Stortinget mandag 14. mars.

 
− Det var en stor glede for meg å ta imot Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan på Stortinget. Norge og Jordan har et svært godt bilateralt forhold og samarbeider på en rekke områder, sier stortingspresidenten.
 
Under møtet med stortingspresidenten var Jordans erfaringer med å ta imot flyktninger et viktig tema. Jordan, som selv har en befolkning på 10 millioner mennesker, huser anslagsvis 1,3 millioner syriske flyktninger. 
 
− I en tid der Europa opplever en stor flyktningestrøm fra krigen i Ukraina, var det nyttig å høre mer om Jordans erfaringer som vertsland for et svært høyt antall flyktninger, sier stortingspresidenten. 
 
Situasjonen i Midtøsten og den pågående politiske moderniseringsprosessen i Jordan var også aktuelle temaer under møtet. 
 
Det er regjeringen som har invitert Kong Abdullah II på offisielt besøk til Norge. Under slike besøk er det tradisjon for en høflighetsvisitt til stortingspresidenten.
Sist oppdatert: 14.03.2022 14:41
: