Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Kommunal- og forvaltningskomiteen på besøk på Vittersø Inn på tunet hvor det drives demensomsorg. Foto: Stortinget.

Kommunal- og forvaltningskomiteen på besøk på Vittersø Inn på tunet hvor det drives demensomsorg. Foto: Stortinget.

Komitéreise i Vestfold og Telemark

Kommunal- og forvaltningskomiteen var på komitéreise i Vestfold og Telemark 28.–29. mars 2022.

Komiteen hadde satt av en dag i Vestfold-delen av fylket og en dag i Telemark-delen av fylket. På reisen møtte komiteen mange engasjerte lokalpolitikere, representanter for bedrifter, ansatte og brukere av ulike kommunale tjenester. Representanter for fylkeskommunen og statsforvalteren hadde tilrettelagt og fulgte med komiteen på hele besøket.
 
Programmet var variert, også med flere besøk i «felt» – og hele veien møtte komiteen mennesker som brenner for det de holder på med og som på ulikt vis er opptatt av en bærekraftig utvikling både i sin region og i fylket. 
 
Da det på grunn av krigen i Ukraina er ventet et stort antall flyktninger til Norge, hadde komiteen også særskilt bedt om å få vite mer om hvordan kommunene arbeider med å ta imot flyktningene og om utfordringer knyttet til dette arbeidet.
 
– Dette har vært en nyttig reise for komiteen. Det er viktig for oss som politikere i kommunal- og forvaltningskomiteen å lære mer om hva kommunene og fylkene har lykkes med og hvilke utfordringer de har, sier leder av kommunal- og forvaltningskomiteen, Lene Vågslid (A). 
 
– Det var også hyggelig for meg å ta med komiteen til fylket jeg kommer fra. I denne perioden er vi fire medlemmer i komiteen som kommer fra Vestfold og Telemark, legger hun til.
 
Sist oppdatert: 31.03.2022 15:18
: