NATO-parlamentarikere på besøk i Oslo. Foto: Stortinget.

NATO-parlamentarikere på besøk i Oslo. Foto: Stortinget.

NATO-parlamentarikere besøker Norge

Politikere fra to komiteer i NATOs parlamentarikerforsamling (NATO PA) er i disse dager på studietur til Oslo, Kirkenes og Tromsø. Formålet med besøket er å lære mer om norsk sikkerhetspolitikk og forsvarsteknologi.

– Vi setter stor pris på at NATO PA nok en gang velger å besøke Norge. Besøket er en god anledning til å forklare norske perspektiver på sikkerhet i våre nærområder, og til å vise hva Norge har å tilby på det forsvarsteknologiske feltet, sier Trond Helleland (H), leder av Stortingets delegasjon til NATO PA.

NATO PA er en internasjonal organisasjon for parlamentarikere fra NATOs medlemsland.

Sikkerhet i nordområdene

Det stadig nye sikkerhetsbildet i nordområdene er en hovedprioritet for forsamlingen, og vi vet at det også er Norges viktigste strategiske satsningsområde. Det omfattende programmet for besøket denne uken er for å gi oss en oversikt over de mange temaene Norge står overfor i nordområdene, i dag og i tiden fremover, sier Alec Shelbrooke, leder av komiteen for forsvar og sikkerhet i NATO PA og medlem av det britiske parlamentet.

Møtte forsvarsministeren

Under oppholdet i Oslo mandag 22. og tirsdag 23. november, møtte politikerne blant andre forsvarsminister Odd Roger Enoksen og sjefen for Etterretningstjenesten, viseadmiral Nils Andreas Stensønes.

Besøk hos Kongsberg Gruppen og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller stod også på programmet.

Besøker Storskog

Onsdag 24. november besøker politikerne Jarfjord militære grensestasjon og grenseovergangsstedet Storskog på den norsk-russiske grensen. I tillegg møter de ordføreren i Sør-Varanger og representanter for sivilsamfunn og media i Kirkenes.

Studieturen avsluttes i Tromsø torsdag med orienteringer fra Kongsberg Satellite Services (KSAT), Arctic Economic Council, Arktisk råds sekretariat og Norsk Polarinstitutt.

Mer om NATO PA:

NATOs parlamentarikerforsamling er et viktig bindeledd mellom forsvarsalliansen NATO og medlemslandenes parlamenter. Gjennom arbeidet i NATO PA bidrar de folkevalgte til å utforme NATOs politikk og til å gi NATO en folkelig forankring.
https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Internasjonalt-arbeid/NATO-parlamentarikerforsamlingen/


Sist oppdatert: 24.11.2021 10:24