Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Sivilombudets årsmelding for 2021 overlevert til Stortinget

29. mars overleverte sivilombud Hanne Harlem to årsmeldinger for 2021 til Stortinget. Første visepresident Svein Harberg mottok årsmeldingene på vegne av Stortinget.

Sivilombud Hanne Harlem leverer årsmeldingene for 2021 til første visepresident Svein Harberg. Foto: Stortinget.

Sivilombud Hanne Harlem leverer årsmeldingene for 2021 til første visepresident Svein Harberg. Foto: Stortinget.

Stortinget har 29.mars mottatt to årsmeldinger: En årsmelding for Sivilombudets virksomhet og en årsmelding for Sivilombudets forebyggingsenhet.

– Stortingets ombud for forvaltningen skal ivareta enkeltmennesker inn i det offentlige systemet. Rapportene viser at Sivilombudet har en viktig rolle i vårt samfunn, sa Harberg ved overleveringen.

Nå oversendes årsmeldingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen som vil behandle den på vanlig måte.

Sivilombudet kontrollerer forvaltningen, og er et av Stortingets eksterne kontrollorganer. Kontroll utføres på grunnlag av klager fra borgere som mener at urett og feil er begått av offentlig forvaltning, men Sivilombudet kan også ta opp saker på eget initiativ.

Årsmeldingene

Dokument 4 er en generell årsmelding for virksomheten til Sivilombudet og for klagebehandlingen og saker der forvaltningen kritiseres.

Dokument 4:1 redegjør for Sivilombudets virksomhet under forebyggingsmandatet der oppgaven er å forebygge tortur og umenneskelig behandling i institusjoner ved å besøke steder hvor mennesker er fratatt friheten.

Årsmelding for Sivilombudet 2021.

Årsmelding for Sivilombudets forebyggingsenhet 2021.

 

Sist oppdatert: 30.03.2022 09:34
: