Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingspresidenten til Polen

Møter med kolleger i det polske parlamentet og besøk på et transittmottak for flyktninger står på programmet når stortingspresident Masud Gharahkhani besøker Polen 1. april.

– Hovedformålet med reisen er å berømme det polske folk og det sivile samfunn i Polen for den enorme innsatsen de nå gjør for ukrainske flyktninger. Jeg ønsker å bli bedre kjent med den humanitære situasjonen i Polen som følge av Ukraina-krigen, sier Gharahkhani.

I løpet av besøket vil stortingspresidenten også ha møter med kolleger i det polske underhuset, visepresident Ryszard Terlecki, og i senatet, president Tomasz Grodzki.

– Jeg ser frem til å møte mine kolleger i det polske parlamentet. I denne krisen må vi stå sammen om våre felleseuropeiske verdier, som det polske folk, resten av EU og Norge kjemper for, sier Gharahkhani.

For en uke siden åpnet et transittmottak for flyktninger, som Flyktninghjelpen har vært på å bygge opp, i Warzawa. Her vil presidenten få mulighet til å møte både lokalt ansatte og mennesker på flukt.

– Vi i Norge er rede til å gjøre vår del både gjennom å støtte humanitære organisasjoner og å ta imot flyktninger, sier presidenten.

Sist oppdatert: 31.03.2022 12:12
: