Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Apps4Norge-vinner bruker data fra Stortinget

Pressemelding

Apps4Norge er en nasjonal konkurranse for utvikling av de beste appene for mobile og web-baserte tjenester basert på åpne offentlige data. Vinnerne ble kunngjort 8. mai.

Vinneren i kategorien «Apper og tjenester – enkeltperson», samstemmer.net, benytter åpne data fra Stortinget. Tjenesten, som først og fremst er rettet mot journalister, inneholder blant annet informasjon om stortingsrepresentantenes spørsmål, ordbruk og voteringer i Stortinget.

– I et demokrati er det viktig med åpenhet rundt de politiske prosessene. Åpne data fra Stortinget gjør det mulig å lage sammenstillinger som kan gi økt innsyn i arbeidet de folkevalgte utfører. Vi gratulerer samstemmer.net med prisen, og håper det inspirerer flere til å lage apper basert på åpne data fra Stortinget, sier seksjonsleder Anita Blomberg i informasjonsseksjonen på Stortinget.

I juryens begrunnelse står det at «løsningen gir innsyn, oversikt og kunnskap om hvordan de folkevalgte forvalter det norske demokratiet. I et internasjonalt perspektiv er transparens og innsyn i offentlig forvaltning en av hovedbegrunnelsene for å åpne offentlige data.»

Konkurransen ble arrangert av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og IKT-Norge.


Les mer om samstemmer.net.


Åpne data fra Stortinget.


Les mer om Apps4Norge.

Kontakt
Seksjonsleder Anita Blomberg: Tlf. 23 31 35 44 / 470 40 705

Sist oppdatert: 08.05.2013 11:11
: