Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Krever felles transportplan for Barents

Parlamentarikerne i Barentsregionen presser nå på regjeringene for at de skal lage en samlet Barents transportplan.

– Vi vil ha transportløsninger på tvers av grensene både når det gjelder vei, jernbane, sjø, luft og den nordlige sjørute, sier Eirik Sivertsen (A).
 
Sivertsen har ledet forhandlingene i redaksjonskomiteen på Barentskonferansen i Harstad 22.-24. april. Forslaget om en felles Barents transportplan er et av de mest sentrale som oversendes regjeringene.
 
– Denne regionen er rik på ressurser som energi og mineraler, og det er en utfordring å få fraktet disse ressursene ut til markedene. Med en utvikling av den nordlige sjørute, vil det bli enklere og billigere å nå de fleste markeder, sier Eirik Sivertsen, som kommer fra Bodø.
 
Ifølge Sivertsen følger konferansens slutterklæring opp noe som står høyt på dagsordenen i regionen, nemlig å skape bæredyktig industriell vekst og økonomisk utvikling.
 
– Vi vil legge til rette for å realisere de mulighetene som finnes, og sørge for at regionens verdiskaping kommer innbyggerne til gode, sier Bodø-væringen.
 
Barentssamarbeidet feirer 20 år i år. Konferansen i Harstad er bredt sammensatt med deltakelse fra nasjonale og regionale parlamenter i Barents.
 
– Samarbeidet er fortsatt veldig levende og blir bare viktigere, sier Eirik Sivertsen.
 
Slutterklæringen ble vedtatt på konferansens siste dag, onsdag 24. april.

Kontakt:

Silje Bergum Kinsten 93 00 18 54

Sist oppdatert: 24.04.2013 15:41
: