Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Valgnatten på Stortinget

Presseinformasjon

Når valgresultatet foreligger på valgnatten 9. september, vil alle partilederne komme til Stortinget for å delta i partilederrunden. Den er forventet å starte en gang etter klokken 23.15, og tilbys til alle medier som pool-signal.
 
Her følger praktisk informasjon til mediene:
 
Adgang til Stortinget på valgnatten
Medlemmer av presselosjen har normal adgang med kort fra presselosjen.
 
Pressemedarbeidere som ikke er medlem av presselosjen, men som har gyldig pressekort utstedt av Norsk Presseforbund eller Pressefotografenes klubb, må gjennom adgangskontroll på lik linje med vanlige besøkende. Dette innebærer inngang gjennom sikkerhetsslusen.
 
Teknisk personell fra TV-selskapene og pressemedarbeidere som ikke er medlem av presselosjen må legitimere seg og gå gjennom adgangskontrollen på lik linje med vanlige besøkende. Det innebærer også inngang gjennom sikkerhetsslusen.

Dersom pressemedarbeidere, som ikke er medlem av presselosjen, går ut av bygningen, må de gjennom sikkerhetsslusen når de skal inn igjen.
 
Utenlandske pressemedarbeidere må på forhånd ha akkreditering av Stortinget.
 
ID-kortene plasseres i en kortholder, som Stortinget låner ut, og skal bæres synlig inne på Stortinget.
 
Servering
Stortingsrestauranten vil være åpen frem til midnatt på valgnatten. Der vil man kunne kjøpe mat og drikke.
 
TV-pool
Partilederrunden valgnatten tilbys som poolsignal til alle medier som ønsker det. NRK er poolprodusent. Det blir en splitt av de tekniske produksjonskostnadene (selvkost) mellom deltagende medier. Kostnaden på hver enkelt er avhengig av hvor mange som deltar.


I tråd med Presseforbundets nye poolregler settes det også opp en enkel enkamerastream for de mediene som ikke tar seg råd til å være med på en vesentlig dyrere flerkamerapool. Scanpix leverer enkamerapool parallelt med flerkameraproduksjonen.
 
Deltagere til flerkamerapool kan ta kontakt med Jan Georg Vedeler i NRK, jan.georg.vedeler@nrk.no. Deltagere til enkamerastream kan kontakte Scanpix ved Marte Christensen, mc@ntb.no.
 
Pressekontakter på Stortinget i forbindelse med valgnatten:
Jorunn Nilsen
Mobil: 938 98 200
Epost: jorunn.nilsen@stortinget.no
 
Silje Bergum Kinsten
Mobil: 930 01 854
E-post: ski@stortinget.no

Sist oppdatert: 05.09.2013 13:11
: