Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Helsingfors 20. og 21. november

Priv. til red.

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Helsingfors 20. og 21. november 2014. Formålet med reisen er å få innblikk i og førstehånds informasjon om aktuelle finske utenriks- og forsvarspolitiske problemstillinger. Hovedtema vil være Finlands og Norges naboskap med Russland i dagens sikkerhetssituasjon.


Finland og Norge er nære og viktige partnere i Norden og samarbeider tett over landegrensene. Mer aktivitet og flere muligheter i nordområdene, sammen med sterkere politisk interesse og betydning, øker muligheten for å styrke samarbeidet ytterligere.


21. november vil medlemmene av utenriks- og forsvarskomiteen diskutere den aktuelle sikkerhetspolitiske situasjonen i regionen med finske kolleger og drøfte hvordan det vil kunne påvirke og utvikle det videre samarbeidet. Komiteen møter den finske Riksdagens talmann, utenrikskomiteen, forsvarskomiteen og utenriksminister Tuomioja, samt en sentral utenrikspolitisk analytiker med sikkerhetspolitikk og Russland som spesialfelt.

Kontakt

Komitésekretær Vibeke Greni (+47 906 32 004) kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer. 

Sist oppdatert: 19.11.2014 12:24
: