Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget med ny visuell identitet

Pressemelding

I dag har Stortinget lansert sin nye visuelle identitet.

Resultatet av prosessen med å utvikle en ny visuell identitet, er at Stortinget nå skal bruke riksvåpenet som symbol. På parlamentariske dokumenter og i presidentskapets virksomhet benyttes riksvåpenet med skjold og krone, ellers brukes riksvåpenet som en frittstående løve.

Viser Stortingets verdier

– Stortinget trenger et symbol som tydelig forteller hvilken funksjon parlamentet har og hvilke verdier vi står for, sier Stortingets direktør Ida Børresen.

Bakgrunnen for å sette i gang arbeidet med ny visuell identitet var at det ikke er en konsekvent bruk av dagens logo, den stiliserte firkanten, som heller ikke er tilpasset alle flater Stortinget er på.

– Gjennom et omfattende kartleggings- og analysearbeid har vi fått vite at dagens logo er omstridt internt og lite kjent eksternt. Det søker vi å løse med vår nye visuelle identitet, sier Ida Børresen.

Kontinuitet og fornyelse

Stortingspresident Olemic Thommessen sier følgende om Stortingets nye visuelle identitet:

– Stortingets nye visuelle identitet skal bidra til å synliggjøre landets viktigste arena for politisk debatt. Identiteten binder fortid og fremtid sammen − den representerer både kontinuitet og fornyelse. Identiteten skal bidra til at vi – også visuelt – kommuniserer tydeligere og mer samordnet.

Identiteten vil gradvis bli tatt i bruk på alle Stortingets flater. Første gang ved Stortingets åpning 3. oktober i år.

Les mer om Stortingets nye visuelle identitet.

Kontakt

Spørsmål kan rettes til Stortingets pressevakt:

Mobil: 920 10 681

E-post: presse@stortinget.no

Sist oppdatert: 22.09.2016 13:13
: