Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Colombia og Chile 6.–15. september 2016

Priv. til red.

Komiteen reiser først til Colombia, der den nylig inngåtte fredsavtalen mellom regjeringen og FARC-geriljaen vil være hovedfokus.

I Bogotá legges det opp til møter på regjeringssiden, med opposisjonen og i parlamentet. I tillegg til fredsprosessen vil Norges støtte til Colombias arbeid mot avskoging og samarbeidet om reform av det colombianske forsvaret være blant temaene. Komiteen møter også norske organisasjoner og norsk næringsliv som er til stede i Colombia. I programmet inngår også et feltbesøk, der utfordringene for det videre fredsbyggingsarbeidet vil stå i fokus.

Fra 10. september befinner komiteen seg i Chile. I Chile vil det gode bilaterale forholdet være utgangspunktet for møter på regjeringssiden, i parlamentet og med FN. Norge og Chile samarbeider på en rekke felt, og temaer som menneskerettigheter, regional integrasjon, forsvarsspørsmål, næringslivssamarbeid og multilateralt samarbeid vil stå på dagsordenen.

En rekke norske næringslivsaktører er til stede i Santiago, og komiteen vil også få anledning til å møte noen av disse.

Kontakt

Komitésekretær Dag Stangnes (+47 468 57 402) eller seniorrådgiver Kristin Sommer Bjørnson (+47 988 67 147) kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer.

Sist oppdatert: 06.09.2016 08:47
: