Hovedinnhold
28 apr
3 mai
Barn og unge
<p>Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX</p>

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Presse- og ytringsfrihet – med åpne mediehus

Landets mediehus åpner dørene, og inviterer unge inn for å markere den demokratiske verdien av presse- og ytringsfrihet.

«Ytringsfrihet bør finde sted…» heter det i Grunnlovens § 100. Dette er også fastsatt i artikkel 19 i FNs menneskerettighetserklæringer: «Enhver har rett til menings- og ytringsfrihet…». Landets mediehus vil markere presse- og ytringsfriheten i uken fram til og med 3. mai, som er «Verdens pressefrihetsdag» (stiftet av UNESCO).

Landets mediehus vil invitere seg selv til arenaer der unge er, i tillegg til å åpne egne dører og invitere unge inn i mediehusene. Målet er å formidle den demokratiske verdien av uavhengig journalistikk i redigerte medier. Hvordan skiller eksempelvis journalistikken og redigerte medier seg fra annet innhold i sosiale medier?

Unge vil kunne oppleve hvordan nyheter blir til, og hvordan media har en rolle for å sikre at flere stemmer til ordet i det offentlige ordskifte. Unge vil eksempelvis også kunne få prøve seg som journalister, fotografer og videojournalister.

Unge vil i tillegg inviteres til debattmøter med journalister og redaktører om utfordringer for presse- og ytringsfriheten i dag, betydningen av sosiale mediers inntog i mediemangfoldet m.m.

«Kampanjen for journalistikken» arrangeres av Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Den Norske Fagpresses Forening, Landslaget for lokalaviser, Norsk presseforbund, TV2 og NRK.

Sist oppdatert: 08.10.2014 10:01

Del hendelsen

Skriv ut

Offisielt arrangement

Dato:
28. april–3. mai 2014
Tid:
Ikke angitt
Sted:
Over hele landet: Skoler, mediehus, kulturhus, møtesaler, litteraturhus o.l.
Arrangør:
Kampanjen for journalistikken
Til topp