Hovedinnhold
17.mai-tog

Foto: NTB Scanpix/Aftenposten

Jubileumssangen

– Skoler, musikkorps og sanglag er bærere av den unike 17. mai-tradisjonen i Norge. Sangen «Det går et festtog gjennom landet» er en jubileumsgave til det frivillige sang- og musikklivet, sa tidligere stortingspresident Dag Terje Andersen under lanseringen av den nye jubileumssangen.

Grethe Skottene og Carl-Andreas Næss
på Hafslund Hovedgård.
Foto: Terje Sten Johansen/Studio S

Grethe Skottene og Carl-Andreas Næss fra Sarpsborg er kåret til vinnere av Stortingets konkurranse om jubileumssang 2014 i anledning grunnlovsjubileet. Hele 49 komposisjoner ble vurdert av juryen. Stortinget har samarbeidet med Norges Musikkorps Forbund og Norges Korforbund om prosjektet.

– Vi håper sangen engasjerer bredt og at alle kor og korps vil ta den i bruk under 17. mai-feiringen i 2014, sa tidligere stortingspresident Dag Terje Andersen.

Det er Norsk Noteservice AS som distribuerer jubileumssangen. Kulturskolene og nettstedet www.minstemme.no har stilt sangen til disposisjon for alle skoler ved grunnlovsjubileet. Ta kontakt med Odd Steenberg v/ Norsk Noteservice for spørsmål om distribusjon o.l. av sangen: odd@noteservice.no.

Hør sangen «Det går et festtog gjennom landet!».

Last ned tekst og noter.

Til topp