Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innføring av eCall fra kjøretøy

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen (Kommisjonen). Dette gjelder forslag til en beslutning om innføring av en eCall-tjeneste fra kjøretøy .

Målet med forslaget er å redusere effektene av alvorlige trafikkulykker, slik kommisjonen skriver i sin pressemelding. Det skal derfor innføres et system med automatisk oppringing (eCalls) til en alarmsentral når en bil er innblandet i en ulykke. Systemet vil gi sentralen informasjon om kjøretøyets plassering. Det nye systemet skal innføres i alle nye person- og varebiler fra oktober 2015 og det skal samtidig innføres en infrastruktur for at alarmsentralene kan motta og håndtere slike eCalls. Dette skal også sikre kompatibilitet, interoperabilitet og kontinuitet av eCall-tjenesten i alle landene som omfattes. Det er lagt opp til at systemet skal omfatte hele EU og i tillegg Island, Norge og Sveits.

Forslaget skal godkjennes av Europaparlamentet og Rådet.

Fra norsk side er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.
 

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 26.06.2013 13:21

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: