Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Klassifisering, merking og emballering av stoffer og blandinger

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen (Kommisjonen). Dette gjelder forslag til et direktiv som endrer gjeldende direktiv om klassifisering, merking og emballering av stoffer og blandinger.

Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å beskytte arbeidstakere som eksponeres mot farlige stoffer. Endringene skal sørge for at regelverket er i samsvar med øvrige regler på dette området. Forslaget skal sikre at produsenter og leverandører benytter harmonisert merking og risikoklassifisering. Brukere skal dermed advares mot farlige kjemikalier, om behovet for å unngå kontakt og om hvilken risiko stoffene innebærer. Denne informasjonen kan også brukes av arbeidsgivere for å gjøre risikovurderinger av arbeidsmiljøet og dermed iverksette nødvendig tiltak. Forslagene har vært drøftet med representanter for europeiske arbeidstakere og arbeidsgivere.

Forslaget vil bli behandlet av Europaparlamentet og at Rådet i den ordinære lovgivningsprosedyren.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 13:05

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: