Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Utbygging av infrastruktur for alternative drivstoff

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen (Kommisjonen). Dette gjelder forslag til et direktiv om utbygging av infrastruktur for alternative drivstoff. Samtidig la Kommisjonen fram en melding om rent drivstoff – en europeisk strategi for alternative drivstoff og kommentarer til ofte stilte spørsmål om temaet.

Kommisjonen viser til at mangel på infrastruktur og felles tekniske spesifikasjoner er en vesentlig hindring for å sikre omsetning og forbrukeraksept av alternative drivstoff. Alternative drivstoff omfatter drivstoff som elektrisitet, hydrogen, biodrivstoff og ulike gasstyper. Formålet med forslaget er å sikre utbygging av infrastruktur og fremme felles spesifikasjoner i hele EU.

Forslaget pålegger hvert land å etablere en nasjonal politikk for utvikling av markedet for alternative drivstoff, og setter minstekrav for utbygging av infrastruktur for elektrisitet, hydrogen og naturgass. Det foreslås helt konkret måltall f.eks. for tilgjengelighet av ladepunkter for elbiler. Det skal også bygges ut nasjonal infrastruktur som gjør at hydrogen- og gassbiler kan sirkulere nasjonalt samt infrastruktur for LNG-fyllingspunkter. Tekniske løsninger, f.eks. kontakter for elbiler, skal standardiseres.

Forslaget vil bli behandlet av Europaparlamentet og at Rådet i den ordinære lovgivningsprosedyren.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 13:20

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: