Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kriterier for når kobberskrap ikke lenger vurderes som avfall

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag til rådsforordning fra Europakommisjonen på avfallsområdet. Det dreier seg om kriterier for når kobberskrap ikke lenger vurderes som avfall under Direktiv 2008/98/EC (avfallsdirektivet). Avfallsdirektivet åpner i artikkel 6 for at visse typer avfall opphører å være avfall ved gjennomgang av en viss type gjenvinningsprosess.

Kommisjonen presenterte forslaget i fjor sommer til komitologikomiteen (satt opp under artikkel 39 i avfallsdirektivet). Der var mange medlemsland skeptiske til noen av kravene til Kommisjonene i forbindelse med gjenvinning og avviste forslaget. Kommisjonen valgte allikvel å gå videre og presentere forslaget til Rådet som en forordning, på basis av en analyse gjennomført av Joint Research Centre (JRC) og en rekke høringsuttalelser som

Kommisjonen støtter opp under forslaget. Neste steg er å få på plass et rådsvedtak.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag og andre sentrale kommisjonsdokumenter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Fra norske myndigheters side vil ansvaret for forslaget ligge hos Miljøverndepartementet. T.o. kan det legges til at avfallsdirektivet er gjennomført i norsk lov.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 13:28

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: