Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Gjennomføringsbestemmelser om returpapir

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen (Kommisjonen). Dette gjelder forslag til en rådsforordning som fastsetter når returpapir opphører å være avfall.

Kommisjonen viser i forslaget til at avfallsdirektivet fastslår at visse typer avfall opphører å være avfall etter å ha gjennomgått en materialgjenvinningsprosess og om det oppfyller visse kriterier. Det foreliggende forslaget fastsetter bestemmelser for når returpapir opphører å være avfall. Det har tidligere vært uenighet mellom Kommisjonen og EU-landene om reglene for såkalte flerlagsmaterialer som inneholder opp til 25% ikke-papir. Kommisjonen opprettholder i forslaget sitt standpunkt om at også slike materialer skal omfattes av forslaget.

Regjeringens skriver i sitt EØS-notat at Norge ikke har særlige synspunkter til saken.
 
Rådet og Europaparlamentet må komme med innsigelser til forslaget innen tre månder.

Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel.
 

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 12.07.2013 11:41

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: