Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Mer kosteffektiv infrastruktur i telekommunikasjonssektoren

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag til forordning fra Europakommisjonen (Kommisjonen) med tiltak for å gjøre infrastrukturen i telekommunikasjonssektoren mer kosteffektiv.

Forslaget er en del av Single Market Act II (pakken med 12 konkrete forslag for å gjøre det indre marked mer effektivt) og EUs Digitale Agenda (ett av flaggskipene i EUs 2020-strategi for økt vekst og sysselsetting). Forslaget er angitt som EØS-relevant av Kommisjonen. I følge Kommisjonen er både tjenester og infrastruktur i telekommunikasjonssektoren i EU fremdeles svært fragmentert, noe som hindrer vekst og sysselsetting. Det utfordrer også gjennomføringen av ambisiøse mål i den Digitale Agenda hvorav bredbånd skal være tilgjengelig for alle innen 2013, alle skal ha adgang til 30 Mbps hastighet innen 2020, og 50% skal ha adgang til 100 Mbps innen 2020. Disse målene kan kun bli nådd hvis utgiftene reduseres og effektiviteten økes ved utbygging av infrastrukturen i telekommunikasjonssektoren. 10% bedre bredbåndsdekning kan i følge Kommisjonen resultere i en 1-1.5% økning i BNP årlig. Bredbåndsbasert innovasjon skaper også sysselsetting, med potensialet for 2 millioner nye jobber innen 2020. For å utnytte dette potensialet best mulig presenterer den nye forordningen tiltak for å takle flaskehalser i eksisterende infrastruktur og å bedre de administrative rutiner ved innvilgelser av nye kontrakter.

Forslaget vil nå bli behandlet av Europaparlamentet og Rådet i den ordinære lovgivningsprosedyren.
 

Det er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel. Fra norske myndigheters side vil ansvaret for forslaget normalt ligge hos Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 09:55

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: