Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Teknisk krav til kredittoverføringer og direkte debiteringer i euro

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen til europaparlaments- og rådsforordning om utvidet overgangsperiode for innføring av et felles betalingsformat i det indre marked.

Det var i 2012 at EU vedtok å gjennomføre et felles europeisk betalingsområde med samme format på alle kredittoverføringer og direkte debiteringer. Dette formatet skulle gjennomføres innen 1. februar 2014.

Kommisjonen skriver i sin pressemelding at den foreslår en forlenget gjennomføringsfrist på 6 måneder for dette. Dette skal hindre praktiske problemer for forbrukere og næringsdrivende på grunn av sen innføring av det felles formatet i enkelte medlemsland. Kommisjonen skriver at det ikke er aktuelt å forlenge gjennomføringsfristen utover 1. august i år. Finanskomiteen i Europaparlamentet har allerede støttet forslaget i sin innstilling av 22. januar i år.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget. Stortinget ga 19. desember 2013 samtykke til at den opprinnelige forordningen skulle innlemmes i EØS-avtalen.

Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 04.02.2014 11:51

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: