Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Gjenreisingstiltak i kapitalmarkedene etter covid-19

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til fire rettsakter fra Europakommisjonen som skal bidra til den økonomiske gjenreisingen etter covid-19.

Europakommisjonen la 24.  jul 2020 fram forslag til fire rettsakter på kapitalmarkedsområdet som skal bidra til den økonomiske gjenreisingen etter covd-19-pandemien. De fire forslagene vil endre eksisterende regler på området. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at formålet med endringsforslagene er hjelpe finansmarkedene til å bidra i den økonomiske gjenreisingen etter koronakrisen. De er også i samsvar med målene om en europeisk kapitalmarkedsunion som skal sikre bedre integrerte nasjonale finansmarkeder og lik tilgang til investeringer og kapital over hele EU. De fire rettsaktene er forslag til:

  • Direktiv om endringer i verdipapirmarkedsdirektivet (MiFID II) knyttet til krav om informasjon, produktforvaltning og posisjonsgrenser.
  • Forordning om endringer i prospektforordningen knyttet til EU-gjenopprettingsprospekter og målrettede tilpasninger for finansformidlere.
  • Forordning om endringer i verdipapiriseringsforordningen knyttet til fastsettelse av et generelt rammeverk for enkel, gjennomsiktig og standardisert verdipapirisering ved gjenoppretting av covid-19-pandemien.
  • Forordning om endring i kapitalkravsforordningen knyttet til verdipapiriseringsrammen for å støtte den økonomiske gjenoppretting etter covid-19-pandemien.

Forslagene er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av sakene på Europalov.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 27.08.2020 12:41

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: