Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Seminarserien «Grunnloven og deg» lansert

Stortingets seminarserie «Grunnloven og deg» åpnet 21. mai i en fullsatt lagtingssal. Rasmus Glenthøj, Ola Mestad og Rune Slagstad utfordret tilhørernes syn på den dansk-norske fortid, Høyesteretts lovprøvingsrett og byråkratiets skjulte strateger. Se videoopptak fra seminaret.

Historiker Rasmus Glenthøj formidlet nye syn på splittelsen av Danmark-Norge i 1814 og konsekvenser for grunnlovsdebatten og Norges kulturutvikling.

I professor Ola Mestad innlegg ble det satt lys på grensene Grunnloven setter for norsk politikk og Høyesteretts økende overprøvning av Stortingets grunnlovstolkninger.

Er Norge et postdemokrati styrt av skjulte strateger i form av doldisbyråkrater og overbetalte konsulenter? utfordret Rune Slagstad tilhørerne, og oppfordret til mer kritisk debatt i Stortinget og offentligheten om store statlige vedtak og deres beslutningsprosesser.

Les innleggene:

Rasmus Glenthøj

Ola Mestad

Rune Slagstad

Se videoopptak:

 

Introduksjon ved stortingspresident Dag Terje Andersen

Foredrag ved Rasmus Glentøj

Foredrag ved Ola Mestad

Foredrag ved Rune Slagstad

Ola Mestad, Rasmus Glenthøj og Rune Slagstad

Ola Mestad, Rasmus Glenthøj og Rune Slagstad.

Sist oppdatert: 26.02.2020 15:58
: