Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Mina og løven

Visste du at løvene utenfor Stortinget kan mer enn å vokte stortingsbygningen? Dette kan du lese om i barneboken «Mina og løven», som er utgitt av Stortingets administrasjon.

Illustrasjon: Inga H. Sætre.

Moren til Mina er stortingsrepresentant, og en dag får Mina være med på Stortinget. Der treffer hun en løve som viser henne rundt. Løven tar Mina på alvor, og snakker med henne om viktige ting hun lurer på. På den måten lærer hun mye om Stortinget og demokratiet.


Les Mina og løven

Boken er skrevet av Elin R. Tømte, som er ansatt i Stortingets informasjonsseksjon. Illustrasjonene og designet er laget av den prisbelønnede tegneserieforfatteren Inga H. Sætre.

– Formålet med boken er å lære barn om det norske demokratiet på en lettfattelig måte. Jeg vet at mange barn legger merke til løvene utenfor stortingsbygningen, og syntes det var morsomt å gi en av dem en fremtredende plass. Boken passer for barn fra fem år og oppover, sier Tømte.

Sist oppdatert: 25.09.2012 13:07
: