Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets PACE-delegasjon besøkte Vest-Balkan

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE), ledet av Karin S. Woldseth (FrP), var i uke 36 på studiebesøk til Vest-Balkan.

Lise Christoffersen (A) og leder for komiteen for minoriteters rettigheter og interesser i Kosovos parlament, Goran Marinković. Foto: Tony Drithon Sadiku.

Reisen ble avsluttet i Pristina hvor delegasjonen møtte representanter fra komiteen for minoriteters rettigheter og interesser i Kosovos parlament. Besøket i Pristina sammenfalt med at parlamentet stemte over grunnlovsendringer og vedtok avslutningen av det internasjonale overoppsynet. At Kosovo fra mandag 10. september ville ha et fullstendig selvstendig styre la et positivt preg på samtalene og møtene delegasjonen hadde.
 
Besøket til Pristina var ledd i en studiereise som også omfattet Bosnia-Hercegovina og Serbia. I alle de tre landene møtte delegasjonen representanter fra nasjonalforsamlingene, utsendinger fra Europarådet og OSSE, representanter for uavhengige media og sivilt samfunn. Målet for reisen var å bli bedre kjent med den politiske situasjonen i landene samt hvordan det arbeides med menneskerettigheter både i parlamentene og fra sivilt samfunns side.

Stortingets delegasjon utenfor parlamentsbygningen i Sarajevo, Bosnia-Hercegovina. Fra venstre: Delegasjonssekretær Dorthe Bakke, delegasjonsleder Karin S. Woldseth (FrP), Karin Andersen (SV), Sylvi Graham (H), Håkon Haugli (A) og seniorkonsulent Eric Christensen. (Foto: Mariam Naqvi)

Karin S. Woldseth har siden 2010 vært PACEs rapportør for Bosnia-Hercegovina og har et spesielt ansvar for å følge med på hvordan landet lever opp til sine forpliktelser som medlem av Europarådet. Det var derfor naturlig for delegasjonen å innlede reisen i Sarajevo. At Norge har vært en sentral bidragsyter i oppbyggingen i landet ble bekreftet i møtene delegasjonen hadde i parlamentet.
 
Etter en innholdsrik uke på Balkan uttalte Woldseth: «At hjertet mitt banker spesielt for Bosnia-Hercegovina har jeg sagt flere ganger, men det banker nok litt ekstra nå også for Serbia og Kosovo. Spesielt blir det spennende å følge med på utviklingen i Kosovo nå som landet går inn i en ny fase.»

Sist oppdatert: 11.09.2012 17:13
: