Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter på studiebesøk til Tadsjikistan

Hovedformålet er å lære om demokrati- og menneskerettighetsarbeidet som utføres av Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Besøket finner sted i perioden 27. august til 3. september.

Foruten besøk til flere OSSE-prosjekter, blant annet et grensevaktprosjekt og et ressurssenter for kvinner, omfatter programmet også møter med landets politiske lederskap, og besøk til et mineryddingsprosjekt med medvirkning fra Norsk folkehjelp.

Delegasjonen fra Stortinget ledes av Akhtar Chaudhry (SV), som understreker betydningen av at Norge og andre land bidrar til en positiv utvikling i en region kjennetegnet av fattigdom og høyt potensial for konflikter.

– Tadsjikistan er det fattigste av de sentralasiatiske land, og menneskerettigheter og demokrati har ikke alltid enkle kår. Det er derfor viktig at Norge bidrar til større fokus på utfordringene og utviklingsmulighetene. Selv om landet ligger langt unna, har utviklingen i Tadsjikistan større betydning for hjemlige forhold enn det en skulle tro. Her er det nok å nevne at landet er et stort transittland for narkotika og en lang og uoversiktlig grense til Afghanistan, uttaler Chaudhry.

OSSEs 56 medlemmer omfatter alle europeiske land, de fleste land i Sentral-Asia samt USA og Canada.

Øvrige norske deltakere er Sigvald Oppebøen Hansen (A), Åse Michaelsen (FrP), Trond Helleland (H), Susanne Bratli (A) og Bård Hoksrud (FrP).

Sist oppdatert: 23.08.2012 12:21
: