Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stenging av Karl Johans gate og Akersgata

Byrådet i Oslo kommune besluttet 25. april at de delene av Akersgata og Karl Johans gate som går forbi Stortinget skal prøvestenges for biltrafikk. Stortingets direktør setter pris på avgjørelsen.

Karl Johans gate forbi stortingsbygningen.

Beslutningen i byrådet kom etter henvendelse fra Stortinget. En omfattende risikoanalyse ble nylig overlevert Stortingets presidentskap, og blant anbefalingene i denne var å stenge gatene rundt Stortinget for biltrafikk. Stortinget rettet dermed anmodning til byrådet i Oslo om dette.

«Tiltakene vil være en midlertidig løsning som skal evalueres og eventuelt justeres gjennom det påbegynte arbeidet med grunnsikringsplan for sentrum. Utformingen av selve tiltakene konkretiseres i samarbeid mellom Stortinget, departementet og kommunens fagetater», sier byrådet i en pressemelding.

Stortingets direktør Ida Børresen sier seg veldig fornøyd med at kommunen handlet så raskt når Stortinget ba om å få stoppet trafikken rundt bygget.

– Stortingsbygningen er et viktig signalbygg, som ligger midt i sentrum og er sårbart. Derfor har presidentskapet bedt Oslo kommune om begrensning av trafikken eller stenging av Akersgata og Karl Johans gate. Stortinget har en tett og god dialog med Oslo kommune i denne saken, og vi setter pris på å kunne se på løsninger sammen. Vi er glade for vedtaket om midlertidig stengning, sier Ida Børresen.

Det er forventet at prøveordningen med stenging av gatene for biltrafikk vil kunne gjennomføres innen kort tid.

Sist oppdatert: 26.04.2013 14:24
: