Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Oslo kulturnatt på Stortinget

Stortinget deltar for tiende gang på Oslo kulturnatt og åpner dørene for publikum fredag 12. september kl. 18.00. Nytt av året er at Oslo-Filharmonien holder konsert i lagtingssalen.

Plakat kulturnatt 2014

Oslo kulturnatt arrangeres for tiende gang av Oslo kommune, i regi av Kultur- og idrettsetaten. Stortinget har vært med fra starten og åpner dørene for besøkende fra kl. 18.00 til kl. 22.30.

Besøkende kan vandre rundt i stortingsbygningen og blant annet oppleve stortingssalen og jubileumsutstillingen «Skjebneåret 1814 – Fire dokumenter som formet Norge» i historisk sal.

Stortingets omvisere er tilgjengelige for spørsmål og forteller om jubileumsutstillingen, bygningen, kunsten, Stortingets historie, oppgaver og arbeidsordning.

Stortingspresident Olemic Thommessen deltar på arrangementet og vil være å treffe i bygget fra kl. 19.30.

For barna vil det være aktiviteter i vandrehallen, med blant annet tegnebord.

Konsert

Oslo-Filharmonien holder konsert i lagtingssalen fra kl. 20.00 til 21.00. Stortingspresidenten ønsker velkommen.
 

NB! Begrenset antall plasser til konserten, maks 75 personer, førstemann til mølla gjelder.


Kulturnatten arrangeres årlig av Kulturetaten i Oslo kommune. Målet er ifølge arrangøren «å gi byens befolkning og tilreisende en prøvesmak av det kulturelle mangfoldet og en opplevelse av bredden og kvaliteten i Oslos kulturliv».

Oslo kulturnatt Stortinget 2013

Mange benyttet anledningen til å se Stortinget fra innsiden på Oslo kulturnatt i fjor. Foto: Stortinget.

Oslo Åpne Hus

Oslo Kulturnatt samarbeider i år med Oslo Åpne Hus 2014. Arrangementet skal vise frem Oslo og det kulturelle mangfoldet i byen. Stortinget er ett av flere offentlige bygg som publikum kan besøke. Målet er å «synliggjøre god arkitektur og å spre begeistring for hovedstadens arkitektoniske og kulturhistoriske perler».

Oslo Åpne Hus 2014 er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Arkitektforening (OAF), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA) og Statsbygg.

NB! Lørdag 13. september var det planlagt omvisning i stortingsbygningen som ledd av arrangementet Oslo Åpne Hus. Dette må dessverre kansellereres på grunn av byggearbeider.

Sist oppdatert: 08.09.2014 08:09
: