Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Unge parlamentarikere møtes i Tokyo

27. mai møtes unge parlamentarikere fra over 130 land i Tokyo, blant dem stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A).

Hege Haukeland Liadal sammen med sine pakistanske parlamentarikerkolleger på plass i Tokyo.

En ny undersøkelse viser at Norge er det eneste landet med over 10 prosent folkevalgte under 30 år i parlamentet. Gjennomsnittet i verden er 1,7 prosent representativitet av unge i parlamenter.

Les mer om undersøkelsen her.

– Selv om vi har flere eldre enn yngre i Norge, speiler ikke dette verden i dag. I de fleste land er ungdom og unge voksne den aller største befolkningsgruppen. Og den mest sårbare. Store deler av verdens unge lever uten fremtidshåp i krig og fattigdom. De har ikke tro på demokratiet og at deres stemme skal bli hørt, sier Liadal.

I Tokyo utveksler unge folkevalgte erfaringer og utvikler forslag som skal styrke de unges stemme og deltakelse.

– Når vi debatterer nåtidens kriser i verden, må vi også evne å tenke strategisk for fremtiden. Unge generasjoner er viktig. De unge er agenter for de store endringene vi trenger i verden i dag, og det er de unge som skal gjøre disse virkelige. Unge må i mye større grad bli representert i politikkutformingen. Kvinners deltakelse er også særs viktig, sier Hege Haukeland Liadal

Den interparlamentariske union (IPU) arrangerer konferansen «Democracy, peace and prosperity» sammen med Japans nasjonalforsamling. Den varer fra 27. til 28. mai og er den andre globale konferansen som er holdt for unge parlamentarikere.

Se IPUs nettside om konferansen.

Les mer om IPU.

Sist oppdatert: 27.05.2015 09:50
: