Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Dag Stangnes, leder for internasjonal avdeling på Stortinget, ønsker forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen velkommen til NATOs parlamentarikerforsamling i Stavanger. Foto: Stortinget.

Nytt trusselbilde for NATO

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide konstaterte at NATO står overfor et nytt trusselbilde som har langsiktige konsekvenser, da hun talte til NATO PAs forsvars- og sikkerhetskomité.  

– Sikkerhetsutfordringene er sammensatte og flerdimensjonale, og behovet for et sterkt NATO og forsterket transatlantisk bånd er større enn noen gang (vår oversettelse), sa Søreide da hun talte til NATO PAs forsvars- og sikkerhetskomité lørdag.

Les talen til Eriksen Søreide

Forsvarsministeren beskrev det nye trusselbildet med Russlands folkerettsstridige anneksjon av Krim og destabiliseringen i Ukraina, trusselen fra ISIL, ustabile stater og flyktningekrisen i Europa. Hun la vekt på behovet for å styrke samarbeidet i NATO og de transatlantiske forbindelsene. Søreide fremhevet også at regjeringen har foreslått en styrking av forsvarsbudsjettet for 2016.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen holdt også innlegg for forsvars- og sikkerhetskomiteen. Bruun-Hanssen la vekt på det nordiske forsvarssamarbeidet NORDEFCO og Norges rolle i nye NATO-initiativ. Det er lang tradisjon for samarbeid i Norden, også på forsvars- og sikkerhetsfeltet. NORDEFCO ble etablert i 2009 og har som hovedmål å bevare og videreutvikle de nordiske landenes militære kapabiliteter og operative evne gjennom kostnadseffektivt samarbeid.    

Sist oppdatert: 10.10.2015 18:01
: