Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Elevene Jakob, Vincent, Ylva og Victoria fra Majorstuen skole.

Jakob, Vincent, Ylva og Victoria. Foto: Stortinget/Peter Mydske.

Majorstuen-elever om stortingsbygningen

Hvis jeg sier stortingsbygningen, hva sier du da? Vi har spurt elever i 5. klasse på Majorstuen skole i Oslo om deres forhold til 150-årsjubilanten.

Vincent, 10 år

– Det er der de bestemmer. Fra stortingsbygningen styres landet, og de som sitter der bestemmer hva pengene vi betaler inn skal brukes til – skole, t-bane, buss, trikk, sykehus og barnehage. Jeg tror jeg har vært inni.

Ylva, 10 år

– Det er der politikerne jobber og har møter. Alle partiene i Norge sitter der. Stortingsbygningen er flott, med mange fine detaljer. Det er fint rundt Stortinget også. Jeg har vært der.

Victoria, 10 år

– Jeg synes arkitekten var veldig flink. Stortingsbygningen er stor og mektig, ja flott. Der bestemmer de hva man skal gjøre i Norge og de bestemmer over Grunnloven. På skolen er det regler. Hvis hele Norge var en skole, hadde Stortinget bestemt skolereglene.

Jakob, 10 år

– Stortingsbygningen er et stort og fint hus midt i Oslo sentrum. Inne på Stortinget sitter de som bestemmer hva som skal skje i landet vårt.

Les hva barn på Bolteløkka skole svarte.

Barnas tur til å feire

Mandag 9. mai er det barnas tur til å feire stortingsbygningen. Kl. 11−14 arrangeres en utendørs jubileumsfest på Eidsvolls plass for elever på 5. trinn. Grunnet stor pågang har det vært loddtrekning blant påmeldte skoleklasser, men arrangementet er åpent for publikum.

Kl. 16−20 åpnes dørene på Løvebakken. Da kan du ferdes på egen hånd i utvalgte rom og se Stortingets jubileumsutstilling. Barna inviteres til aktiviteter i vandrehallen.

Les mer om feiringen av stortingsbygningen 9. mai.

Sist oppdatert: 04.05.2016 17:01
: