Nordiske politikere på arktisk møte i Stortinget. Foto: Stortinget.

Nordiske politikere på arktisk møte i Stortinget. Foto: Stortinget.

Nordiske politikere på arktisk møte i Stortinget

Nordiske folkevalgte møttes i Stortinget 3.4. februar 2016 for å diskutere arktisk samarbeid. Blant temaene var klima, utdanning, forskning og økonomisk utvikling i Arktis.

– Miljø og klima var utgangspunktet og er fremdeles kjernen i det arktiske samarbeidet. Fra parlamentarikersiden har vi kontinuerlig løftet den menneskelige dimensjonen i samarbeidet, og det siste året har vi sett et begynnende samarbeid om den økonomiske utviklingen i regionen, sier Eirik Sivertsen (A), leder i Stortingets arktiske delegasjon.

Møtet mellom de nordiske parlamentarikerne som er med i det arktiske samarbeidet handlet om å komme sammen for å diskutere felles utfordringer og ideer til løsninger. 

– Vi må hele tiden se etter nye måter å samarbeide på for å møte utfordringene og mulighetene i Arktis. Et varmere klima endrer Arktis dramatisk, og samarbeidet må reflektere de nye realitetene. På møtet diskuterte vi blant annet hvordan utviklingen på droneteknologien vil være svært nyttig i Arktis til bruk i forskning, søk og redning, havovervåkning osv., avslutter Sivertsen.


Sist oppdatert: 05.02.2016 11:55