Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Bente Stein Mathisen (H) og Jorodd Asphjell (A). Foto: Stortinget.

Norge får viktige verv i Nordisk råd

Nordisk råd har vedtatt å redusere antallet komiteer fra fem til fire. To av dem skal ledes av nordmenn, mens den tredje har fått norsk nestleder.

Valg

På Nordisk råds siste sesjonsdag i Reykjavik, 29. oktober, stod blant annet valg på dagsordenen. Jorodd Asphjell (A) ble gjenvalgt som leder for kunnskaps- og kulturkomiteen. Bente S. Mathisen (H) ble valgt til leder for velferdskomiteen. Torgeir Knag Fylkesnes (SV) ble valgt til nestleder i komiteen for vekst og utvikling i Norden.

Her kan du se en oversikt over hvem som er valgt til Nordisk råds organer.

Reform

Som et ledd i Nordisk råds reformarbeid ble det vedtatt å redusere antallet komiteer fra fem til fire. Nordisk råds komiteer er nå:

  • Komiteen for kunnskap og kultur i Norden
  • Komiteen for vekst og utvikling i Norden
  • Komiteen for velferd i Norden
  • Komiteen for et bærekraftig Norden

Dansk president

Danmark overtar formannskapet i Nordisk råd fra Island i 2016. I Reykjavik ble den erfarne danske sosialdemokraten, og tidligere ministeren, Henrik Dam Kristensen, valgt til ny president. Han kunne avsløre at Danmarks formannskapsprogram vil vektlegge nordisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid, nordisk helsesamarbeid og nordisk turisme.

Se også:

Nordisk høynivå-uke på Island.

Sist oppdatert: 29.10.2015 15:26
: