Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lukket stortingsmøte 19. juni

Mandag 19. juni holdt Stortinget et lukket møte om politiets og Forsvarets objektsikring.

Møtet var lukket fordi Riksrevisjonens rapport om politiets og Forsvarets objektsikring, som kontroll- og konstitusjonskomiteen har behandlet, er gradert.

Komiteen avga to innstillinger om saken 13. juni, den ene er gradert. Den ikke-graderte innstillingen blir behandlet i åpent møte i Stortinget tirsdag 20. juni.

Se sakssiden.

Lukket høring

Det ble avholdt en lukket høring om saken 29. mai.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen avholdt åpne høringer vedrørende saken den 20. og 21. mars 2017.

Hva er et lukket møte?

I Grunnloven § 84 står det:

«Stortinget holdes for åpne dører, og dets forhandlinger kunngjøres ved trykken, unntatt i de tilfeller hvor det motsatte bestemmes ved stemmeflertall.»

I Stortingets forretningsorden § 36 står det:

«Akter presidenten å foreslå at et møte skal holdes for lukkete dører, skal møtet settes og Stortinget ta stilling til dette for lukkete dører (jf. Grunnloven § 84).

Til møter for lukkete dører kan presidenten gi adgang for funksjonærer ved Stortingets administrasjon og for stortingsreferentene. Presidenten kan også tillate at enkelte av stortingsbetjentene under forhandlingene bringer nødvendige meldinger til presidenten eller en representant. Videre kan presidenten etter anmodning fra en statsråd innhente Stortingets samtykke til at embets- og tjenestemenn fra departementene får anledning til å være til stede under møtet.

Referat fra forhandlingene føres inn i en egen protokoll (jf. § 64), og både den og de referatkonseptene som finnes, skal i forseglet stand legges i arkivet.

Forhandlinger som er ført for lukkete dører, kan offentliggjøres dersom Stortinget gjør vedtak om det.

Presidentskapet kan gi tillatelse til å åpne en arkivert og forseglet sak fra et lukket møte.»

Avtaler med fremmede makter

Tidligere behandlet Stortinget avtaler med fremmede makter bak lukkete dører, men som regel besluttet Stortinget å åpne møtene. I nyere tid er det sjelden at Stortinget holder lukkete møter.

Les om referater fra lukkete møter.

Sist oppdatert: 19.06.2017 09:57
: