Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Marianne Andreassen (56) innstilt som ny direktør

Stortingets presidentskap har avgitt innstilling om tilsetting av Marianne Andreassen som ny direktør i Stortingets administrasjon. Innstillingen vil bli behandlet av Stortinget i plenum 5. april.

Marianne Andreassen.

Les innstillingen.

Marianne Andreassen er administrerende direktør i Statens lånekasse for utdanning. Hun har tidligere hatt lederstillinger som direktør i Direktoratet for økonomistyring og konserndirektør for staber i SpareBank 1 Gruppen AS.

Andreassen har ledet flere offentlige ekspertutvalg og vært medlem av ulike styrer, utvalg og kommisjoner.

Marianne Andreassen er utdannet samfunnsøkonom ved Universitetet i Oslo (1985).

– Stortingets presidentskap har valgt å innstille Marianne Andreassen fordi hun har svært bred og allsidig erfaring som toppleder i større virksomheter, både i offentlig og privat sektor. Hun fremstår som en dedikert og dyktig leder med energi og god gjennomføringsevne. Andreassen har som toppleder bidratt til å gjennomføre endringer og omstillinger for å sikre at tjenester og arbeidsprosesser er moderne, sikre og effektive, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

17 personer søkte på stillingen som direktør for Stortingets administrasjon. Se søkerlisten.

Sist oppdatert: 03.04.2018 11:00
: