Offisielt besøk fra det danske Folketinget

Folketingets formann Henrik Dam Kristensen kommer på offisielt besøk til Norge 3.–4. februar. Stortingspresidenten tar imot Kristensen på Løvebakken tirsdag 4. februar.

Folketingets formann Henrik Dam Kristensen. Foto: Steen Brogaard/Folketinget.
Folketingets formann Henrik Dam Kristensen. Foto: Steen Brogaard/Folketinget.

– De parlamentariske båndene mellom Stortinget og Folketinget er sterke, sier stortingspresident Tone W. Trøen i forkant av besøket.

Nær nordisk partner

Danmark og Norge er nære nordiske partnere, og det er lang tradisjon for at parlamentspresidentene besøker hverandre i løpet av den første tiden etter et parlamentsvalg. Besøket gir anledning til erfaringsutveksling og ny kunnskap om aktuelle saker.

– Det kontinuerlige arbeidet med å opprettholde og styrke tilliten til demokratiet, er en kjerneoppgave for oss folkevalgte, også i modne demokratier som Danmark og Norge. Jeg ser frem til å utveksle erfaringer med min danske kollega når det gjelder arbeidet med demokratiutvikling i våre respektive land, sier Trøen.

På Stortinget skal Kristensen også møte utenriks- og forsvarskomitéen.

Møte med nordisk samarbeidsminister

Under Norges-besøket er det også lagt inn audiens hos Hans Majestet Kong Harald, møte med nordisk samarbeidsminister Jan Tore Sanner og et besøk på Lysebu.

Det er stortingspresidenten som har invitert Folketingets formann. Henrik Dam Kristensens Norges-besøk er hans første som øverste leder av Folketinget.


Sist oppdatert: 30.01.2020 14:00