Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Estlands president besøker Stortinget

Estlands president Kersti Kaljulaid gjester Stortinget 20. november. Hun skal ha møter med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og med ledelsen i utenriks- og forsvarskomiteen.

Besøket er et uttrykk for hvor viktig det tette og gode forholdet til Estland er i en krevende tid.
 
− Estland og Norge er nære nordisk-baltiske partnere. Det å ha et godt forhold til naboland i Norden og Baltikum er alltid viktig, særlig i en urolig verden. Parlamentene spiller en viktig demokratisk rolle i håndteringen av pandemien, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, som vil ta imot president Kaljulaid på Stortinget.
 

Vil arbeide sammen i FNs sikkerhetsråd

Estland og Norge vil i 2021 jobbe sammen som ikke-permanente medlemmer i FNs sikkerhetsråd.
 
− Våre land har et verdi- og interessefellesskap i det multilaterale samarbeidet som det er viktig å verne om og videreutvikle. Den parlamentariske dimensjonen i dette arbeidet er sentralt, sier Anniken Huitfeldt (A), leder i utenriks- og forsvarskomiteen.
 

Invitert av regjeringen

Det er regjeringen som har invitert Estlands president til Norge. Under oppholdet skal Kersti Kaljulaid i audiens til H.M. Kongen, og hun skal møte statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.
 
Den estiske delegasjonen er unntatt karanteneplikten av utenrikspolitiske grunner, i tråd med Covid 19-forskriftens paragraf 6d. Dette medfører at besøket vil bli gjennomført med svært strenge smitteverntiltak.
Sist oppdatert: 18.11.2020 19:01
: