Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Georgias parlamentspresident på offisielt besøk til Stortinget

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar mandag 13. juni imot Georgias parlamentspresident Shalva Papuasjvili til et offisielt besøk til Stortinget. Under besøket skal Papuasjvili også møte utenriks- og forsvarskomitéen og representanter for Stortingets delegasjoner til NATOs, OSSEs og Europarådets parlamentarikerforsamlinger.

− Russlands invasjon av Ukraina har gjort sterkt inntrykk på Georgia. I 2008 utkjempet også Georgia en krig mot Russland, og har i likhet med Ukraina deler av sitt territorium under okkupasjon. Politisk dialog med Georgia er derfor svært viktig nå. Under Papuasjvilis besøk vil jeg gi uttrykk for min og Stortingets sterke støtte til Georgias suverenitet, territorielle integritet og landets rett til å velge sin egen utenrikspolitiske kurs, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Viktig å styrke Georgias demokrati

Georgia har et sterkt ønske om å bli medlem av EU og NATO, og leverte søknad om EU-medlemskap i mars. Landet har tidligere gjennomført viktige demokratiske reformer. De siste årene har imidlertid både EU og mange vestlige enkeltland uttrykt bekymring for demokratisk tilbakegang i Georgia.

- Stortinget er Norges demokratiske hjerte. Et viktig budskap fra min side vil være at det å opprettholde og styrke Georgias demokrati er helt avgjørende for landets videre europeiske integrasjon, sier Gharahkhani.

Nordisk rundreise

Parlamentspresident Papuasjvilis besøk til Norge og Stortinget er del av en nordisk rundreise. Etter besøket i Norge skal han videre til Danmark, Finland og Sverige. Under oppholdet i Norge skal Papuasjvili også i audiens til H.M. Kong Harald V og møte statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet.

Praktisk informasjon til pressen i forbindelse med besøket

Sist oppdatert: 10.06.2022 15:24
: