Middag på Slottet

Torsdag 28. oktober er stortingsrepresentantene invitert til middag på Slottet, en tradisjon som startet for 115 år siden.

Den første middagen ble holdt i 1906, og siden har den, ifølge kongehusets nettsider, vært en fast, årlig foreteelse – med unntak av 2020, på grunn av korona-pandemien, årene under 2. verdenskrig og når større vedlikeholdsarbeider har gjort det umulig.
 
Blant høydepunktene den gang som nå, er kongens tale og stortingspresidentens svartale.
 
Slottsmiddagen holdes i Store spisesal, og blant de cirka 225 gjestene befinner det seg en rekke representanter for norsk offentlighet.
 
Rytmen og kjernen i middagen er den samme som for 100 år siden, men – opplyser kongehuset – menyen er ikke bare på fransk, slik den var de første årene, og det blir heller ikke servert sigarer etter maten lenger.
 

Sist oppdatert: 27.10.2021 09:00