Stortingspresidenten møter Ukrainas parlamentsformann

Formannen i den ukrainske nasjonalforsamlingen Verkhovna Rada, Ruslan Stefantsjuk, og stortingspresident Masud Gharahkhani skal møtes digitalt fredag 22. april.

Formannen i den ukrainske nasjonalforsamlingen Verkhovna Rada, Ruslan Stefantsjuk. Foto: Verkhovna Rada.
Formannen i den ukrainske nasjonalforsamlingen Verkhovna Rada, Ruslan Stefantsjuk. Foto: Verkhovna Rada.

− Jeg ser frem til samtalen med min ukrainske kollega. Stortinget hadde i mange år et nært samarbeid med Verkhovna Rada. Samtalen vil være en god anledning til å gjenta vår sterke støtte til Ukraina i krigen mot Russland, og til å få en oppdatering fra Stefantsjuk om den kritiske situasjonen Ukraina nå befinner seg i, sier stortingspresident Gharahkhani.

Stortingspresidenten sendte 3. mars 2022 et brev til Stefantsjuk hvor han fordømte den russiske invasjonen og uttrykte sterk sympati og medfølelse med Ukraina. I brevet inviterte han også Stefantsjuk til et videomøte ved anledning.

− President Zelenskyjs tale til Stortinget 30. mars gjorde et sterkt inntrykk på oss alle. Samtalen med parlamentsformann Stefantsjuk vil fungere som en nyttig oppfølging av denne, sier Gharahkhani.

Deltar også på solidaritets- og støttekonsert

Fredag kveld skal stortingspresidenten også holde en appell i forbindelse med en ballettforestilling arrangert av Ukrainas ambassade og Oslo konserthus i solidaritet med Ukraina og det ukrainske folk. Kyiv Grand Ballet fra Ukraina skal fremføre Giselle til musikk av Adolphe Adam.


Sist oppdatert: 21.04.2022 15:03