Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Stortingspresident Masud Gharahkhani.

Stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

– I dag feirer vi frihet og demokrati

Stortingspresident Masud Gharahkhani henvendte seg direkte til den ukrainske parlamentspresidenten da han holdt tale og la ned krans ved Christian Frederik-statuen 17. mai.

Den ukrainske parlamentsformannen Ruslan Stefantsjuk er på et tre dager langt offisielt besøk til Norge og deltar i 17. mai-markeringen på Stortinget.

– I dag feirer vi frihet og demokrati. Jeg håper at du og ditt folk snart vil oppleve det samme. Jeg kan forsikre deg om at vi støtter deres heroiske kamp for demokrati, frihet og fred, sa stortingspresident Masud Gharahkhani i talen.

Stortingspresidenten svarte også på utfordringen president Zelenskyj kom med i talen han holdt til stortingsrepresentantene og regjeringen i fjor. Da ønsket han at vi skulle vise ukrainske flyktninger hva vi feiret på 17. mai og ba samtidig om at vi tok godt vare på Ukrainas framtid: de ukrainske barna som feirer dagen over hele landet i dag i stedet for å være hjemme i krigen.

– Jeg er stolt over å være vertskap for våre ukrainske venner på denne dagen. Jeg håper dere er med meg i ønsket om å vise ukrainske barn og voksne hvilke verdier vi står for, og at vi står sammen med dem i deres kamp, sa Gharahkhani.

Les stortingspresidentens tale

Les talen til den ukrainske parlamentspresidenten

Se flere bilder fra 17. mai på Flickr

840_17.mai2023_Stefantsjuk.jpg

Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk. Foto: Stortinget.

Sist oppdatert: 17.05.2023 10:21
: