Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Hopp til innholdet
Til forsiden

Angolas president besøker Stortinget

Angolas president João Manuel Gonçalves Lourenço avlegger en høflighetsvisitt hos stortingspresident Masud Gharahkhani torsdag 17. november 2022.

Stortingspresident Masud Gharahkhani. Foto: Stortinget.

− Jeg ser frem til å motta presidenten i Angola, et land som er en av Norges viktigste handelspartnere i Afrika, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.
 
Gharahkhani vil ta imot president Lourenço på Løvebakken før møtet på stortingspresidentens kontor.
 

Første kvinnelige parlamentspresident

− Jeg merker meg at etter valget i august har Angola et parlament med over 33 prosent kvinner, og de har for første gang fått en kvinnelig parlamentspresident. Det er veldig bra, sier han.
 
Under Norges-besøket skal president João Manuel Gonçalves Lourenço, i tillegg til å møte Kongen og statsministeren, besøke Equinor og Aker Solutions, samt delta på møte i Angola Business Forum.
 
Det er statsminister Jonas Gahr Støre som har invitert Angolas president på arbeidsbesøk til Norge. Ved slike besøk er det tradisjon for et møte med stortingspresidenten.
 
Sist oppdatert: 17.11.2022 09:01
: