Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter observerer mellomvalget i USA

Tre stortingsrepresentanter deltar i gruppen av 110 valgobservatører fra OSSEs parlamentarikerforsamling under valget i USA. Hele Representantenes hus og 34 av 100 senatorer er på valg.

Stortingsrepresentantene Siv Mossleth (Sp), Bård Hoksrud (FrP) og Aleksander Stokkebø (H). Foto: Siv Mossleth, Stortinget.

 
Siv Mossleth (Sp), Bård Hoksrud (FrP) og Aleksander Stokkebø (H) er Stortingets deltakere i delegasjonen av valgobservatører fra parlamentarikerforsamlingen i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE PA). De tre inngår i en gruppe på 110 parlamentarikere fra over 30 av OSSEs deltakerstater. 
 

To delstater

De norske stortingsrepresentantene skal overvåke valget i delstatene New York og Maryland. Deres oppgave er å følge at valget gjennomføres på en korrekt måte ved å være på plass i utvalgte deler av landet på valgdagen. 
 
Valgobservasjonen arrangeres i et samarbeid mellom OSSE PA og organisasjonens kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, ODIHR. ODIHR har hatt langtidsobservatører i USA i forkant av mellomvalget. 
 

Rapport

 
 
 
Sist oppdatert: 10.11.2022 12:21
: