Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak fra Skatteetaten

Les Skatteetatens vedtak om endring av grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger som Stortinget har tildelt.

Skatteetaten har avsluttet sin kontroll med grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger tildelt fra Stortinget i perioden 01.01.2017–31.12.2020.

Les Skatteetatens vedtak som Stortinget mottok 26. oktober (pdf)

Opplysninger om enkeltrepresentanter er sladdet, da det er å anse som taushetsbelagt informasjon.

Stortinget må betale arbeidsgiveravgift

I vedtaket konkluderes det med at Stortinget skal betale 1,02 millioner kroner i arbeidsgiveravgift. Beløpet er redusert fra 1,35 millioner kroner fra forhåndsvarselet som Stortinget mottok i juni. Antall representanter som vedtaket omfatter er redusert fra 28 til 23, og beløpet er for øvrig redusert for to av representantene.

Tilleggsskatt

Stortinget er ilagt en tilleggsskatt på kr 38 815, det vil si for en relativt liten andel av arbeidsgiveravgiften som følger av vedtaket. Det er bare ilagt tilleggsskatt knyttet til 7 av de 23 enkeltsakene. For de øvrige enkeltsakene er Stortinget ikke ilagt tilleggsskatt. Dette er blant annet begrunnet med at Stortingets administrasjon har fått mangelfull veiledning fra Skatteetaten.

Se mer informasjon om saken

Sist oppdatert: 26.10.2022 14:27
: