Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 5

I uke 5 har Stortinget vedtatt å be regjeringen legge bedre til rette for læreryrket, særlig i starten av karrieren. I tillegg redegjorde statsministeren for krigen i Ukraina.

Ung lærer gir elev en til en undervisning

Illustrasjonsfoto. iStock.

Representantforslag om å ta læreryrket framover

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Venstre med forslag om en rekke tiltak for å ta læreryrket fremover.

Det ble enstemmig vedtatt å be regjeringen:

  • legge til rette for mer variert praksis i lærerutdanningene og sikre bedre oppfølging og veiledning av nye lærere i starten av karrieren, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte
  • legge frem en strategi for å styrke laget rundt læreren og eleven slik at læreren får bedre tid til sine kjerneoppgaver og eleven får tettere oppfølging, herunder øke antall ansatte og styrke samarbeidet mellom faginstanser og få flere yrkesgrupper med helse- og sosialfaglig kompetanse inn i skolen

Redegjørelse om krigen i Ukraina og dens følger

Statsminister Jonas Gahr Støre møtte i Stortinget torsdag 2. februar og redegjorde for krigen i Ukraina og dens følger. Det var ingen forslag til vedtak i denne saken, men redegjørelsen ble etterfulgt av en debatt.

Les hele debatten her.

Andre saker

Stortinget har denne uken behandlet flere andre representantforslag, blant annet om å forby barnehijab i grunnskolen og barnehagen, full revisjon av Røldal-Suldal kraftanlegg, strengere regulering av cruisenæringen og et krafttak for gründerskap, entreprenørskap og innovasjon i usikre tider.

Ingen av disse ble vedtatt.

I tillegg var det flere interpellasjonsdebatter*, blant annet om regjeringens arbeid med å få et bedre fungerende dagligvaremarked som får prisene på dagligvarer ned og konsekvenser av Equinors planer for elektrifisering av Melkøya, og om Stortinget bør få saken til behandling. I slike debatter fattes det ikke vedtak.

*En interpellasjon er en mer omfattende form for spørsmål til regjeringen eller en statsråd enn et spørretimespørsmål, og gjelder ofte større og politisk viktigere saker. Det holdes som oftest en debatt i Stortinget om interpellasjonen.

Sist oppdatert: 03.02.2023 10:16
: