Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 14. mai 2020

Ukeprogram for uken 18.–23. mai 2020

Beslutning:
Godkjennes.

Langtidsprogram (nr. 22)

Beslutning:
Godkjennes.

Koronasituasjonen – parlamentarisk virksomhet frem mot sommeren og høsten 2020 (2020/1030)

Beslutning:
1. Følgende anbefalinger og tiltak gjennomføres ut stortingssesjonen:

  • Presidentskapet anbefaler at partigruppene tar sikte på at det stiller 87 representanter ved møtestart og ved votering.
  • Presidentskapet vil klart anbefale at det ikke avholdes komitéhøringer med fysisk oppmøte av høringsinstanser, dvs. at det fortsatt benyttes skriftlige innspill og digitale møteformer.
  • Det er ikke adgang til å ta inn besøkende i Stortingets bygninger med mindre dette er helt nødvendig av hensyn til parlamentarisk aktivitet.

2. Vedrørende komiteenes reisevirksomhet etter 1. juli:

  • Det kan planlegges for innenlands komitéreiser fra høsten 2020, men det må på reisene være mulig å overholde gjeldende smittevernregler og planleggingen må ta utgangspunkt i at reisene kan bli endret eller avlyst på kort varsel. Reiser allerede meldt eller godkjent i september og oktober godkjennes med dette forbehold.
  • Det gjennomføres ikke utenlands komitéreiser frem til og med september 2020. Allerede innvilgede søknader om utenlandsreiser i september 2020 omgjøres, og fremsatte søknader for september 2020 avslås. Presidentskapet vil inntil videre ikke behandle søknader om utenlands komitéreiser.

3. Anmodning fra finanskomiteen om samtykke til å avholde fysisk høring fredag 15. mai, avslås. Presidentskapet vil klart anbefale at høringen ikke avholdes ved fysisk oppmøte av høringsinstanser.

Ny reglementskomite (2020/1444)

Beslutning:
Administrasjonen tilskriver partigruppene og ber om forslag til medlemmer av ny reglementskomité, ett fra hver partigruppe. Administrasjonen kommer før sommeren tilbake til presidentskapet med forslag til medlemmer av og mandat for reglementskomiteen, med sikte på oppnevning før sommeren.

Voteringsreformen vurderes ikke av reglementskomiteen.

Søknad fra Sivilombudsmannen om godkjenning av verv (2020/1629)

Beslutning:
Presidentskapet samtykker ikke til at sivilombudsmann Hanne Harlem beholder sitt verv i Den norske turistforeningen inntil hun får avløsning etter landsmøtet i juni.

Sist oppdatert: 19.05.2020 11:32
: